Skip to main content

Angst & Depression

Angst er blevet en psykisk folkesygdom

Overordnet findes der fem former for angst:

Panikangst: Angstanfald, der kommer pludseligt og er så voldsomt, at man er bange for, at man fejler noget med hjertet, skal besvime, blive sindssyg eller dø.

Socialfobi: Angst for at rødme eller svede eller på anden vis komme til at røbe, at man er nervøs, samt angst for at andre skal tænke kritiske tanker om én.

Generaliseret angst: Tendens til at overbekymre sig og mere eller mindre konstant føle nervøsitet og anspændthed.

Agorafobi: Agorafobi er angst for at færdes steder med mange mennesker, for eksempel i supermarkedet, i bussen eller i toget.

Enkelfobi: Angst for specielle ting eller situationer, for eksempel angst for edderkopper, angst for højde, for at flyve eller for tordenvejr.

Når mennesket bliver påvirket af angst, rammes værdigheden, og depression begynder at træde ind

Kroppens nervesystem reagerer: hjertet banker, sveden bryder frem, og vi handler pr. refleks. En almindelig og uundværlig reaktion, der går over, så snart vi er ude af fare. Det er denne mekanisme, som sikrer, at vi ikke går hen til et truende dyr eller læner os for langt udover kanten af bjergsiden.

Når mennesket bliver påvirket af angst, rammes værdigheden, og depression begynder at træde ind. Kroppen kan reagere med smerter i ryggen og i lænden, humøret falder til et uværdigt niveau, og det kan være svært at kunne “tage sig sammen”. Med kropsøvelser og kognitiv terapi kan dette bygges op til et balanceret og værdigt sted med en forankring i kroppen.